Show menuClose menu

Ajankohtaista

SUOMI | ENGLISH | DEUTSCH | cn中文

01.11.2016

Rokua Geopark mukana Kestävän matkailun vuodessa 2017

Rokua Unesco Global Geopark on Euroopan Geopark-verkoston kautta mukana maailman matkailujärjestö WTO:n (World Tourism Organisation) kestävän matkailun teemavuodessa 2017 (International Year of Sustainable Tourism for Development). Kestävä matkailu paitsi edistää ympäristöä ja kulttuureja kunnioittavaa matkailua, se tarjoaa myös elinkeinon yhä useammalle matkailualan yrittäjälle. Geopark-verkoston tehtävänä on kestävän matkailun edistäminen ja kaikki 120 Unesco Global Geoparkia huolehtivat siitä, että matkailua kehitetään niiden alueella kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Tämän vuoksi Geopark-verkosto on luonnollinen kumppani WTO:lle kestävän kehityksen teemavuotena. Lisätietoa WTO:n sivuilta:

Siirry sivuille »

14.03.2017

Viestinnän osaaja mukaan alueen elinvoiman kehittämiseen!

Humanpolis Oy / Rokua Geopark sekä alueen kunnat Muhos, Utajärvi ja Vaala etsivät alkuvuodesta viestinnän osaajaa, joka haluttiin mukaan mm. alueen elinvoiman kehittämiseen viestinnällisin keinoin.

Sosiaalisen median välityksellä tavoitetuista hakijoista Humanpolis Oy:n hallituksen kuntajohtajat yhdessä Rokua Geoparkin toimijoiden kanssa valitsivat määräaikaiseen tehtävään FM Riikka Vitikan. Hänen tehtäviinsä kuuluvat Rokua Geoparkin sekä alueen kuntien yleinen sisäinen ja ulkoinen viestintä, tehtävänkuvaus tarkentuu kevään aikana. Riikka aloittaa uudessa tehtävässään 1.4.2017.

Humanpolis kiittää kaikkia hakijoita mielenkiinnosta tehtävää kohtaan ja toivottaa Riikan lämpimästi tervetulleeksi vahvistamaan osaavaa joukkoamme!

18.05.2017

Rokuan ensimmäisen virallisen maastopyöräreitin avajaiset pidetään lumitilanteesta huolimatta

Rokuan alueen ensimmäisen virallisen maastopyöräreitin avajaisia vietetään 20.5. lauantaina. Reitti kulkee Rokuan harjun päällä ja on kaikkiaan 25 km pitkä. Reitillä voi ajaa joko oma-aloitteisesti tai ohjatusti. Maastossa tulee olla oma maastopyörä mukana. Koska reitti on osittain vielä lumen peitossa, lauantaina selviää, millä reitin osilla avajaisissa ajetaan. Tapahtumaan voi tulla myös vain tutustumaan lajiin ja maastopyöriin.

Avajaiset alkavat klo 12 Rokua Health & Spa -hotellin piha-alueelta, kotarannasta. Sadalle ensimmäiselle kävijälle on tarjolla kahvia, mehua ja pullaa. Klo 10 - 15 on mahdollisuus koeajaa Pyörä Suvalan maastopyöriä - mukana on myös sähköavusteisia malleja. Tapahtuma on osa Suomen luonnon päivien tapahtumia, ja Rokualla otetaankin tyytyväisinä vastaan kaikki, mitä luonto alueelle tarjoaa. Avajaiset pidetään siis lumitilanteesta huolimatta!

31.05.2017

Maailmanperintöseminaari 12.6. Oulussa

UNESCOn maailmaperintöluetteloon esitettävien kohteiden kansallista aielistaa päivitetään parhaillaan. Vuoden 2017 alussa käynnistettiin siihen liittyen esiselvitys Oulujokilaakson ja Liminganlahden maailmanperintöarvoista. Esiselvityksen tuloksia esitellään Oulussa 12.6.2017 järjestettävässä Maailmanperintöseminaarissa. Samalla perehdytään Suomen uudistettuun maailmanperintöstrategiaan. Tilaisuuden pääpuhujia ovat Museoviraston erikoisasiantuntija Stefan Wessman sekä Alvar Aalto -säätiön johtaja Tommi Lindh.

Tilaisuus on osa Oulujokilaakson ja Liminganlahden kulttuuri- ja luontoympäristön maailmanperintöarvot -esiselvityshanketta. Hanke on rahoitettu osittain maakunnan kehittämisrahalla Pohjois-Pohjanmaan liiton kautta. Lisäksi hankkeen rahoitukseen ovat osallistuneet Limingan, Muhoksen, Utajärven ja Vaalan kunnat.

Tilaisuuteen tulee ilmoittautua viimeistään 7.6.2017 osoitteeseen ilmoittautumiset@humanpolis.fi

Lisätietoja: veli-pekka.huhmo@humanpolis.fi

Siirry sivuille »

01.06.2017

Lataa sovellus ja tutustu Rokua Geopark -alueeseen uudella tavalla!

Rokua Geopark -alueeseen on nyt entistäkin helpompi tutustua! Voit ladata puhelimeesi RokuaGeopark3D-mobiilisovelluksen, jossa on kolmiulotteinen kartta Oulujokilaaksosta, Rokuasta ja Oulujärven retkeilyalueesta. Karttaan on merkitty näiden maisema-alueiden merkittävimmät käyntikohteet ja palvelut. Sovellus näyttää kartalla myös oman sijaintisi, mikä helpottaa maastossa liikkumista ja itseäsi kiinnostavien kohteiden löytymistä.

Kartassa on esitetty Rokua Geopark -alueen merkittävimmät luonnon- ja kulttuuriympäristön kohteet sekä matkailupalvelut erilaisilla symboleilla. Kutakin symbolia klikkaamalla avautuu kohteesta otettu valokuva ja seliteteksti. Kartassa näkyvät myös maaston korkeuserot. Sovellus näyttääkin Rokua Geopark -alueen ja sen erityislaatuiset maastonmuodot aivan uudella tavalla: Voit löytää sovelluksella jopa tervahaudan korkeuserojen perusteella!

RokuaGeopark3D-mobiilisovelluksen voi ladata Android–laitteille Google Play –kaupasta ja Applen laitteille AppStoresta. Molemmat versiot ovat ilmaisia! Sovellus toimii myös offlinena eli tarvittaessa kokonaan ilman internet-yhteyttä.

Mobiilisovellus on kehitetty Euroopan Unionin maaseuturahaston, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen ja Rokua Geoparkin rahoittamalla Kyläpaikat kartalle -hankkeella. Sovelluksen on laatinut paltamolainen HS Visual art, joka on tunnettu erityisesti useiden laskettelukeskusten panoraamakartoista.

26.08.2017

Yhdessä-viikonloppua vietetään monipuolisesti eri puolilla Rokua Geopark -aluetta

Suomen satavuotisjuhlavuoden tapahtumakesä päättyy Yhdessä-viikonloppuna 26. – 27. 8., jolloin Rokua Geopark -alueella järjestetään monipuolisesti erilaisia tapahtumia. Sata päivää ennen satavuotiaan Suomen itsenäisyyspäivää, 26.8. juhlitaan yhdessä Suomen luonnon päivää Juhli luontoa -teemalla. Rokuan kansallispuistossa, kuten kaikissa muissakin Suomen kansallispuistoissa, kajahtaa kuorolaulukonsertti. Lisäksi Muhoksen Montassa järjestetään kalojen kiinniottolaitteen vihkiäiset. Muhoksen ja Utajärven rajamailla sijaitsevalle Kivisuolle pääsee puolestaan retkeilemään ohjatusti.

Muita viikonlopun 26.-27.8. tapahtumia Oulujokilaakson alueella ovat mm.

-26.8. Muhoksen taiteiden yö useilla eri tapahtumapaikoilla
-26.8. Utajärvellä Ahmaskosken valot -tapahtuma
- 26. – 27.8. Vaala-päivät: Wanhat Wehkeet -tapahtuma ja pääjuhla

Siirry sivuille »